A szellem teljesen érett gyümölcséről és a test éretlen gyümölcséről



A szellem teljesen érett gyümölcséről és a test éretlen gyümölcséről

1./    „Énos lásd, milyen mivoltú minden halott, mint te, ha nem is beszél úgy, mint te előbb beszéltél, mégis úgy tesz, mintha a halál nyilvánvalóan kedvesebb lenne neki a legteljesebb életnél.
2./    Ha azonban az így cselekvő közeledni látja a test halálát, akkor megijed és szepegni, és kétségbeesni kezd.
3./    Én: (JÉZUS) azonban kérdezem: miért nem maradt hát állhatatos az a balga?
4./    Miért fél akkor a megsemmisüléstől, ha egész életén át olyan eltökélten dolgozott annak érdekében?
5./ Én azonban helyetted válaszolok itt és mondom:
6./ Amíg a halott, az élet erejét, még érezte magában, úgy volt, mint aki úr a halál felett és nem nagyon félt tőle, minthogy mint élő, a körülötte lévő dolgokat szabadon szemlélvén, nem tudhatja, hogy nem lesz számukra érzéke, a halálban és a megsemmisülésben.
7./ Amikor azonban észreveszi, hogy látszatéletének ereje fogy, érzékei gyengülnek, és ennél fogva körülötte a tárgyak is eltünedezni kezdenek, és így érezni kezdi a halál hatalmát és a nemlevés, borzasztóságát is és a megsemmisülés nyomását: akkor aztán veszi észre még csak a halál és az élet közötti nagy különbséget!
8./  Akkor mindent meg fog kísérelni és megtenni, ami életét visszahozhatná!
9./    De - erre én is mondom: végül nagyon sokak részére késő lesz!
10./    Mert az igaz, el nem múló, uralkodó szabad élet, teljesen megérett gyümölcshöz hasonlít, a természeti - vagy testi élet azonban, az éretlenhez.
11./    Az érett gyümölcsnek a magja: szabad és szilárd lett, és így az előbb a magot tápláló külső húsburok a magtól eltávolítható, anélkül, hogy a teljesen eleven mag, a legcsekélyebb hátrányt is szenvedné. Mert akkor a mag, már minden életet magába fogadott, nem érez többé halált, hanem csak egy lezárt teljes életet önmagában, amely a külső hústömeggel már sehol sincs valamelyes szükségszerű összeköttetésben, amiért is - amint azt már mondtam - ez a külső hústömeg, a mag gyümölcsének, a legcsekélyebb kárvallása nélkül lehullhat.
12./ De milyen egészen más, az éretlen gyümölcsnél, amelynél a külső tömeg, a maggal még, egy halvány - életet él, minthogy a mag elhal, ha a külső anyagtömeget, nagyon megsértjük.
13./   Azért gondoskodjék mindenki, szellemének a teljes érettségéről, amely akkor következik be, ha a szellem, a test, minden vágyszálától és rostjától már elszakadt és azok kötelékéből, kiszabadította magát.
14./    Ha valaki azt elérte, akkor azzal ura is lett az életnek.
15./    Amint azonban a gyümölcs, csak a Napon, annak melegétől érik, úgy lesztek ti is, csak a bennetek lévő, Irántam való Szeretetem melegében és melegétől: élet-érettekké.
16./    És így légy te is Énos, egykor teljesen élet-érett, itt e keblen, amely oly végtelenül telis-tele, az egyedül igaz, örök, leggazdagabb, leghatalmasabb és legboldogítóbb élettel!
17./  Értsd meg jól és élj így valóságosan, mindenkor és örökké! Amen.”


Forrás itt: http://www.jezusatyank.hu/ Isten háztartása II. Kötet. 131 Fejezet

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról