Miért vannak rosszak is az életünkben és akadályok?



Az Úr beszéde az akadályokról és a korlátokról, mint az élet feltételeiről!

1./  És Pura azonnal kész volt a kérdéssel, amely így szólt: „Jehova, Te minden látható és láthatatlan dolgok mindenható Teremtője - Te tudod, milyen gonoszságok történnek ott lenn, és sokfelé, bizonyára a Te akaratod ellenére.
2./  Hiszen Te most is még éppen olyan mindenható vagy, mint akkor voltál, amikor a Mennyet és a Földet létbe hívtad! Nem lenne-e Neked lehetséges, hogy a Mélységet és a rosszaságokat, egy szempillantás alatt megjavítsd és teljesen kívánságod szerint átalakítsd? Mert hiszen a Mélységben Rólad már semmit sem tudnak, s másrészt nem is akarnak tudni, amint azt Te bizonnyal nagyon jól tudod! Óh, Jehova! Nem lenne-e ez lehetséges?”
3./  És Abedám. (aki Jézus, vagyis Isten) erre mondta Purának: „Halljad, te kiszemelt Purám, nem te találtad ki e kérdést, hanem az közös az egész öntudatos végtelenséggel!
4./  De mondom is neked, hogy csak neked, és a jelenlevő gyermekeknek, barátoknak és testvéreknek akarok arról közelebbit tudtul adni, de különben az egész Végtelenségnek nem - és ha az örökkévalóságok sorozatán át kérdené is.
5./  Halljad hát te, és halljátok mindnyájan! Minden létezésnek és fennmaradásnak az akadályokban van az alap oka! Amennyiben valamely dolog létezik, az csak a neki sajátlagos korlátozottsága által létezik, amely az illető dolog számára nyilvánvaló akadály.
6./  Nézd meg a Napot! Ha nem lenne akként korlátozva akaratom által, és ha ez nem képezne örök akadályt számára, bizony egy Nap sem állana az Égen, és így tehát ez Föld sem, a nagy Mindenségben!
7./  Nézz meg egy követ, milyen korlátozott miden oldalról, és milyen sok akadályt foglal magában! Sőt, minél korlátozottabb, és minél több benne az akadály, annál tartósabb, tisztább, szilárdabb és nemesebb is.
8./  Így nő a fű is, a növény, és a fák, a korlátozottság törvénye szerint, és sokszoros belső akadályok következtében, amelyek minden egyes részüknek, kölcsönös állandó harcban jutnak kifejezésre.
9./  Ekként az akadályok és a korlátozottságok maguknak, a dolgoknak a tulajdonképpeni lényegük, amelyek nélkül azonnal megszűnnek létezni. És így tehát az egész végtelen Teremtés csupa akadályokból és korlátozottságokból van összetéve.
10./  Csak egyedül Én Magam vagyok és kell, hogy legyek egészen szabad és korlátozatlan, hogy Általam minden megkapja, a létéhez megkívánható kellő akadályt és teljes korlátozottságát.
11./  Amiként azonban az a dolgoknál van, úgy kell annak lennie mindazzal is, ami szellemi.
12./  Ha az elven szellem, semmire sem akadna, amibe beleütközik, nem lenne öntudata és így élete sem.
13./  Minthogy azonban, Én megengedem, hogy maga a szellem számára, egy sereg ellentét létezzék mindenütt és mindenkor, jó és rossz: rossz a jók számára, és a jók a rosszak számra, e szellemek, kölcsönösen lökődnek egymáshoz és kölcsönösen életre ébresztik egymást.
14./  A jók az által mindig elevenebbek lesznek, és a rosszak végül a jók által szintén felébresztetnek és más irányba térnek, és az igaz életbe mennek át, és aztán mindig szabadabbak lesznek egy-egy akadálytól, s egymásba, az igaz életbe mennek át.
15./  Látod kiválasztott Purám, így kezdődik az Én Rendem, és annak soha sincs vége! Azért ne gondolj többé a Mélységgel, hanem hidd el Nekem, hogy Én azt mind már öröktől fogva előre láttam, és hogy minden, ami van, és ami történik, az Én örök Végzésem szerint történik!
16./  A Mélység megváltozik aszerint, amint a Magaslat meg fog változni, végül azonban mégis csak úgy történik majd, hogy lesz egy Pásztor és egy Nyáj!
17./  Mindez a rend azonban a szeretetben van! Azért légy nyugodt, mert Én tudom a legjobban, mi történik, és miért történik így. A tiszta azonban azt mind tisztaságában fogja látni. Ámen!

Részlet: Isten Háztartása II. kötet, 121 fejezetéből.
Letölthető itt, klikk ide:Isten Háztartása

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról