A Siker Törvényei



Napoleon Hill: A Siker Törvényei 1. rész.  A cél meghatározása

Legelőször akkor nyertem betekintést ebbe a természeti törvénybe, amely szerint saját magunk határozzuk meg sorsunkat és megmutatom neked, hogy bármilyen elméd által elképzelt lehetőséget képes legyél kihasználni.
Ez a kulcs 17 alapelvet foglal magába, amelyből az első a CÉL MEGHATÁROZÁSA.
Egy valamit megígérek. Ha meg tudod határozni, mi az, amit leginkább el akarsz érni az életben, és le tudod írni egy darab papírra, akkor odaadom neked azt a kulcsot, amivel kinyithatod vágyaid ajtaját, bármi is legyen az.
Hogy mikor kapod meg a kulcsot, az teljes mértékben attól függ, hogy mikor állsz rá készen.
Ez az első a15 üzenetem közül, amelyeket a rendelkezésedre bocsátok. A 15 üzenetben részletesen kifejtem ezt a Kulcsot, amit csak akkor fogsz megérteni, ha készen állsz rá.
Most a kulcs első két alapelvével ismertetlek meg, ami a siker záloga világszerte.
Kérlek figyelmesen hallgass végig, mert lehetséges, hogy már ezen első látogatásod alkalmával felfedezed a kulcs mibenlétét.
Első lépésként arról a felfedezésről beszélek, amelyet pszichológusok tettek egy természeti törvényszerűségről, ami a sikeresség alapját képezi.
Egy rövid és egyszerű mondatban össze tudom foglalni neked: Bármit, amit az ELME elképzel és elhisz, azt el is tudja érni. Micsoda mélyreható megállapítás!
Ahogy azt észreveheted, a megállapítás semmit nem az iskolázottságról, hanem pusztán azt állítja, hogy az elme bármit elérhet, amit elhisz.
Ha erre a formális iskolázottságot nem igénylő képességre keresünk konkrét bizonyítékot, elég, ha csak arra gondolunk, hogyan vált Edison feltalálóvá.
A világ legnagyszerűbb feltalálója, akinek mindössze 3 hónapnyi formális tanulmányokban volt része.
Amikor először hallottam Andrew Carneigie-t, amint leírta ezt a természetes tőrvényszerűséget, ami mindnyájunknak lehetővé teszi, hogy elérjük vágyainkat, ez annyira fellelkesített, hogy elkezdtem a dolog hátterét vizsgálni, és a kíváncsiságom végül elvezetett a Kulcs felfedezéséhez, amit neked is megmutatok, HA készen állsz rá.
Kutatásaim elvezettek azokhoz a spirituális erőkhöz is, amelyekkel mindnyájan meg vagyunk áldva, és ezen keresztül jutottam el ahhoz a felismeréshez, ami segít abban, hogy emberek milliói találják meg azt, ami számukra az életben rendeltetett.
Felfedezésemet a lehető legegyszerűbb formában kívánom megosztani, mert így megtapasztalhatod a benn rejlő igazságot és hogy az ELMÉD, mi mindenre képes, függetlenül attól, hogy a múltban hányszor vallottál kudarcot, vagy, hogy mik a céljaid és reményeid.
Legelőször, akkor nyerhettem betekintést ebbe a természeti törvénybe, mely szerin saját magunk határozzuk meg sorsunkat és céljainkat, miközben Andrew Carnegientől tanultam.
Épp csak befejeztem annak taglalását, hogy szerintem Mr Carneigie nem a megfelelő embert választotta arra, hogy írásba foglalja az ő életfilozófiáját és sikerességének titkát. Az előtanulmányaim és az anyagi lehetőségeim hiánya, valamint fiatal életkorom miatt, amikor is Mr Carnegie egy olyan leckében részesített, amit soha nem fogok elfelejteni, mert ez örökre megváltoztatta az életemet és ezen keresztül más emberek millióinak az életét, olyanoknak is, akik még meg sem születtek.
Hadd hívjam fel a figyelmedet egy hatalmas erőre, ami teljesen a te irányításod alatt áll, - mondta Mr Canegie - egy erőre, ami nagyobb, mint a szegénység, az iskolázottság hiánya, nagyobb, mint az összes félelmeid és előítéleteid összessége.
Ez az erő, amivel átveheted az uralmat a saját elméd felett, és bármerre terelheted, amit csak el akarsz érni.
Ez mélyreható erő – folytatta Mr Carnegie – a Teremtő ajándéka, és ez a legnagyobb ajándék, amit az emberiség Tőle kapott, mert ez az egyetlen olyan ajándék, ami felett az embernek teljes kőrű és megkérdőjelezhetetlen hatalma van.
Amikor a szegénységedről és iskolázottságod hiányosságaidról beszélsz – magyarázta Mr Carnegie – pusztán ezen kedvezőtlen körülmények vonzása felé irányítod az elmédet.
Mivel igaz az a tétel, mi szerint, amivel táplálod az elmédet, azt fogod ezáltal magadhoz vonzani.
Ennek fényében most már jobban megértheted, miért olyan fontos a siker útját a cél meghatározásával kezdeni.
Egy tiszta és egyértelmű képpel az elmédben arról, hogy mit akarsz elérni az életben. Ezután Mr Carnegie egy univerzális igazság leírásával folytatta a beszédét, ami olyan jelentős befolyással volt rám, hogy alapjaiban változtatta meg az életről szőtt elképzeléseimet, és egy olyan célt állítottam magam elé, ami messze túlszárnyalta az addig elért korábbi teljesítményeimet, és sokkolta családomat és barátaimat, amikor meghallották.
Mindenki úgy születik erre a világra – folytatta Mr Carnegie – hogy meg van áldva az elme kontrolálásának képességével, mellyel azt tetszőlegesen lehet irányítani. De – folytatta – megszületésekor mindenki magával hoz valamit, ami mondjuk két lepecsételt borítéknak felel meg.
Az egyik úgy van címkézve, mint a „Gazdagság, amit élvezhetsz, ha birtokba veszed a saját elmédet és azt a válaszaid szolgálatába állítod.
A másik pedig úgy van címkézve, mint „ A büntetések, amiket meg kell fizetned, ha elmulasztod az elméd birtokba vételét és rányitását.
És most hadd tárjam fel – folytatta Mr carnegie- a két boríték tartalmát.
A „Gazdagság” feliratúban a következő áldások listája található: 1. Kiváló egészség, 2. Lelki béke, 3. Saját döntések meghozatala, 4. Szabadság a félelmektől és aggodalmaktól, 5. Pozitív mentális hozzáállás, 6. Általunk választott nagyságú és minőségű materiális gazdagság.
A „Büntetések” feliratú borítékban- folytatta Mr Carnegie, az a lista található, melyet azoknak kell fizetniük, akik elhanyagolják elméjük birtokba vételét: 1. Betegség, 2. Félelmek és aggodalmak, 3. Döntésképtelenség és kétségek, 4. Frusztráció és bátortalanság, 5. Szegénység, 6. Egy rakás különböző gonoszság, úgy mint: irigység, bántás, harag, gyűlölet és előítélet.
Az én küldetésem az életben az, hogy segítsek neked és mindenkinek, akinek szüksége van segítségre a „Gazdagság” boríték kinyitásával.
Most elmagyarázom a kezdő pontokat – ahonnan el kell indulnod, ha szert akarsz tenni a célhoz vezető jegyre – egyszerűen és érthetően:
1.    Végy magadhoz egy zsebméretű jegyzetfüzetet, és az első oldalra írd le a legfőbb vágyaidat, amit el szeretnél érni az életben. Azt a körülményt, helyzetet, vagy dolgot, amit el tudsz fogadni, mint sikerről szóló elképzelésedet. És emlékezz arra, hogy céljaidnak csak saját elméd szabhat korlátokat, illetve mások külső befolyása, amennyiben hagyod, hogy ez megtörténjen. 
2.  A második oldalon írd le egészen pontosan meghatározva, hogy mi az, amit cserébe, céljaid eléréséért vissza kívánsz adni az életnek.
     Aztán írd le azt is, hogy jelen pillanatban, hol tartasz ahhoz, hogy elkezdhesd ezeknek a dolgoknak az odaadását.
3.  Harmadszor pedig tanuld meg kívülről, mind a két kijelentésedet, azt hogy mit akarsz elérni, illetve, hogy mit kívánsz ezért cserében adni, és ismételd el ezeket naponta legalább tízszer.
4.  És mindig fejezd ki háládat, ezért a születésedtől fogva, rendelkezésedre álló áldásért, a következő módon:

„Nem gazdagságot kérek a gondviselőmtől, hanem bölcsességet ahhoz, hogy megfelelő módon tudjam felhasználni a születésemkor kapott képességet, az ELMÉM IRÁNYÍTÁSÁRA, amivel bármilyen vágyamat el tudom érni az életben.”
Ha nem vagy túl sikeres, vagy önelégült ahhoz, hogy elfogadd ezt a mélyreható imát, és azzal az alázatos őszinteséggel fogadod el és fejezed ki, mint amivel azt én továbbadom neked, akkor egy jobb világ fog feltárulni előtted, egy olyan világ, amiben azok a dolgok és körülmények fognak visszahatni az életedre, amiket te magad hoztál létre. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról