Pistis Sophia evangéliumából




Pistis Sophia evangéliumából; Jézus pedig folytatta, és így szólt a tanítványai körében:


Ha majd visszatértem a világossághoz, akkor hirdessétek ki az egész világnak, és mondjátok meg nekik: ne hagyjátok abba a keresést, se éjjel, se nappal, míg meg nem találtátok a vilá-gosságbirodalom rejtélyeit, melyek megtisztítanak, tiszta világossággá tesznek, és a világos-ságbirodalomba vezetnek titeket.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le az egész világról, annak minden anyagáról, minden ag-godalmáról és minden bűnéről. Szóval mondjatok le minden benne lévő körülményről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket minden büntető ítélettől. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a zúgolódásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű [kutyaarcú] tűztől. Mondjátok meg nekik: ne hallgassatok azokra, hogy megmeneküljetek a farkasképű ítélőbíróságoktól. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a viszálykodásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Áriel törvényszékeitől. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a hamisságról [rágalmazásról] és minden hazugságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű tűzáradataitól. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a hamis tanúságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmeneküljetek, és megmentsenek titeket a farkasképű tűzáradataitól. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a gőgről és a hencegésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Ariel tűzgödreitől. Mondjátok meg nekik: mondjatok le az önzésről, hogy méltók legye¬tek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az alvilág ítéleteitől. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a fecsegésről, hogy méltók legye¬tek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az alvilág tüzeitől. Mondjátok meg nekik: mondjatok le az álnokságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket az alvilági bün-tetésektől. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a kapzsiságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű tűzáradatától. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a világhoz való ragaszkodásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a farkasképű szurok- és tűzruháitól. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a kizsákmányolásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Ariel tűzáradataitól. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a szitkozódásról [rossz szóról], hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a büntető tűzáramlatoktól. Mondjátok meg nekik: mondjatok le a gonoszságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Ariel tűztengereitől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le az irgalmatlanságról, hogy mél¬tók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a sárkány¬fejek ítéleteitől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a haragról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a sárkányfejek tűzáradatától.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le az átkozódásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyei-re, és megmentsenek titeket a sárkányfejek tűztengerétől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a lopásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a sárkány fejek forrón zubogó tengerétől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a rabló kapzsiságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóthtól.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a rágalmazásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélye-ire, és megmentsenek titeket az oroszlánfejű tűzáramlataitól.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a harciasságról és veszekedésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth forrón zubogó áramlataitól.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a tudatlanságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélye-ire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth zsoldosaitól és a tűztengerektől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a rosszaságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth minden démonától és az ő büntetéseitől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a dühöngésről, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket Jaldabaóth forrón zubogó szuroktengereitől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a házasságtörésről, hogy méltók legyetek a világosság rejté-lyeire, és megmentsenek titeket az oroszlánfejű kén- és szuroktengereitől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a gyilkolásról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a krokodilfejű archontól, amelyik a hidegben van és a külső sötétség első szobája [tere].
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a könyörtelenségről és az aljasságról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség archonjaitól.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le az istentelenségről, hogy méltók legyetek a világosság rejté-lyeire, és megmentsenek titeket a jajgatástól és fogcsikorgatástól.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a méregkeverésről [varázslatokról], hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség nagy hidegétől és jégesőjétől.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a szitkozódásról [istenkáromlásról], hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség nagy sárkányától.
Mondjátok meg nekik: mondjatok le a tévtanokról, hogy méltók legyetek a világosság rejtélyeire, és megmentsenek titeket a külső sötétség nagy sárkányának minden büntetésétől.
Mondjátok meg azoknak, akik tévtanokat terjesztenek, és az ő minden tanítványuknak: jaj, nektek, mert ha nem bánjátok meg és tévedésetekkel nem hagytok fel, akkor bementek a külső sötétség nagy sárkányának büntető ítéletébe, mely rettenetes, és soha sem lesztek többé felvéve a világra, hanem örökké létjogosulatlanok [nem létezők] lesztek, egészen a végig.
Mondjátok meg azoknak, akik el fogják utasítani az Első Rejtély igaz tanát: jaj, nektek, mert a ti büntetésetek rettenetesebb a többi emberekénél. Mert ti a nagy hidegben és jégben és jégesőben maradtok a sárkányban, a külső sötétségben, s ettől az órától kezdve soha többé nem lesztek felvéve [nem röpítenek titeket] a világba, hanem megdermedtek azon a helyen, a mindenség felszámolásánál felemésztődtök, és örökké létezés nélkül maradtok. Inkább mondjátok meg a világ embereinek: csendesedjetek el [legyetek hallgatagok], hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és felmenvén bemenjetek a világosságbirodalomba.
Mondjátok meg nekik: szeressétek az embereket, hogy méltók legyetek a rejtélyekre, és felmenje-tek a világosságbirodalomba.
Mondjátok meg nekik: legyetek szelídek, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasság-ban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: legyetek béketűrők, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magas-ságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: legyetek irgalmasok, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magas-ságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: adjatok alamizsnát [lelki adományokat], hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: gondoskodjatok a szegényekről és betegekről és bánkódókról, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: szeressétek Istent, hogy megkapjátok a világosság rejtélyeit, és a magas-ságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: legyetek tisztességesek [igazságosak], hogy megkapjátok a világosság rej-télyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: legyetek jóságosak, hogy megkaphassátok a világosság rejtélyeit, és a ma-gasságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mondjátok meg nekik: vegyetek búcsút mindentől [a mindenségtől], hogy megkapjátok, a vilá-gosság rejtélyeit, és a magasságban a világosságbirodalomba bemenjetek.
Mindezek pedig irányvonalak az olyanok útján, akik méltók a világosság rejtélyeire.
Akik pedig ezzel a világról való lemondással feloldozták magukat, azoknak adjátok oda a vi-lágosság rejtélyeit és ne rejtsétek el előlük, akkor sem, ha bűnösök, és benne voltak a világ minden bűnében és igazságtalansá¬gában, melyeket felsoroltam nektek, adjátok oda nekik a rejtélyeket, mihelyt megtértek és az isteni engedelmességben vannak. Azt mondom tehát nek-tek: Adjátok nekik a világosságbirodalom rejtélyeit, és ne titkoljátok el előttük. Mert Én a rejtélyeket a világba a bűnössége miatt hoztam, hogy minden bűnét, amit kezdettől fogva el-követett, megbocsássam. Azért mondtam egykor nektek: nem azért jöttem, hogy az igazakat elhívjam. Azért hoztam tehát a rejtélyeket, hogy mindenkinek a bűne megbocsáttassák és fel-vétessen a világosságbirodalomba. Mert a rejtélyek az Első Rejtély ajándékai, hogy Ő, minden bűnösnek a bűnét és adósságát eltörölje. - Ez az Őseredeti irat a kozmikus egyetemes Krisztus-szellem üzenete. Az a hír járja, hogy a nagy beavatott, Valentinus jegyezte a 2. században.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról