A NES terápiáról

A NES terápia egy forradalmian új elméleten, az "emberi testmező" koncepcióján alapszik.
A NES terápia célja, hogy helyreállítsa az emberi testmező egységét és támogassa az ember testé-ben rejlő természetes öngyógyító képességet kémiai, fizikai, szellemi, érzelmi és információs szin-ten egyaránt.
Míg a NES terápia akut és krónikus tünetek enyhítésére is használható, hatékony a megelőzésben is; megjelenésük pillanatában korrigálja a kiegyensúlyozatlanságokat, hosszútávon szolgálva egészsé-günket. Az NES a mindennapi egészségprogram részeként is használható. A NES terápia erőteljes, és mélyreható változásokat hozhat az egészségében. Az emberi testmező megerősítése által a test-gyógyulási képessége optimalizálódik, így a test könnyebben regenerálódik.
Rajtunk is múlik, hogy kihozzuk-e a legtöbbet ebből a folyamatból.
A változás egy régi dolog elengedését (például fájdalom, betegség, fáradtság, méreganyagok és érzelmi zavarok), és egy új dolog befogadását (jobb közérzet, egészségesebb és tisztább elme) je-lenti.

Az alapok
Minden ember testből és az azt irányító tudatból épül fel. Ez a tudat egy olyan kiterjesztett energia, amely meghatározza azt a módot, ahogy a test működik. Ez azt jelenti, hogy a tudat a nagy kör és a test azon belül helyezkedik el, mint egy kisebb kör. A két kör között van egy köztes energia mező, ami egyrészt a test részét képezi, másrészt a tudat egy kivetülésének tekinthető.

Ha színekkel szeretnénk ezt képletesen szemléltetni, azt mondhatjuk, hogy a nagy kör körvonala kék, a kis köré sárga és a két kör közt lévő terület e két színből áll össze, tehát az zöld. Ez a zöld rész egy közös metszet és ezt nevezhetjük emberi testmezőnek is, ami magában foglalja a testet, de a tudatnak is a része.
Az egészséges, harmonikus ember esetében a tudat és a test közötti kommunikáció zavartalan, oda-visszaható folyamat, tehát a test folyamatosan jelez a tudatunknak, amire mi visszajelzünk, és ez által létrejön egy olyan kölcsönhatáson alapuló rendszer, amikor sem azt nem mondhatjuk, hogy a testem uralkodik a tudatom felett, sem azt, hogy tudatossággal uraljuk a testünket, hiszen ez egy rendszer és a kulcs a kölcsönösség.
Abban az esetben, ha ez az egyensúly megbillen, vagy a test, vagy a tudat átveszi az irányítást, és lelki, fizikai problémákat okoz. Akkor, ha a test jelzéseit, a test kommunikációját a tudat nem kapja meg, vagy nem értelmezi, és nem reagál rá, a test egyensúlyvesztett állapotba kerül, ami fizikai tü-net, betegség formájában jelentkezik. Azonban amikor a tudat változásait a test nem tudja lekövetni, azaz a lelki folyamatok nem kerülnek megfelelő feldolgozásra a fizikai síkon, az lelki egyensúly-vesztéssel jár, ami szintén fizikai tüneteket okoz és ily formán nagyon könnyen kialakulhat egy egy-fajta ördögi kör.
A NES nem tünetekből kiinduló megközelítés - hanem olyan holisztikus módszer, melynek célja a test harmonizálása, a jó közérzet és az egészséges állapot elérése érdekében.
Ha a NES Terápia, energetikai testmező feltérképezés fel kelltette érdeklődésedet jelentkezni lehet telefonon: Bejelentkezés, időpont egyeztetés: Telefon: 06-30/ 563 09 23

Biokémia, bioenergetika és biofizika
A biológia és minden élő szervezet, a sejtek működésén alapul. Az egészséges sejtek fenntartása és újratermelése, működésük koordinálása jelenti, a homeosztázis folyamatát, vagyis azt, amiről az élet nagyrészt szól. Ha el tudjuk magyarázni, hogy ezek a folyamatok hogyan függnek össze, mi ellenőrzi őket, és hogyan áll be a működésük optimális szintre, nagy lépéseket tettünk. Napjainkban a biokémia a vezető elmélet, az élet csodálatos folyamatának megmagyarázásában. De az ősi gyó-gyító eljárások, mint az akupunktúra és az ajurvédikus orvostudomány, valamint a biofizika és a kvantumbiológia legfrissebb felfedezései azt mutatják, hogy az életfolyamatok sokkal többek annál, mint amire a biokémia önmagában képes lenne magyarázatot adni.
A hagyományos nyugati megközelítés, a biológiai működést, a biokémia segítségével próbálja megmagyarázni. A biokémia, a kémiai reakciókkal, összetevőkkel, fehérjékkel, nukleinsavakkal és sejtekkel foglalkozó tudomány. A 150 éve létező modern biokémia egy kiterjedt és összetett modell segítségével kísérli meg bemutatni, az emberi szervezetben megtalálható valamennyi biokémiai összefüggést. Ezzel a modellel magyarázza az emberi szervezet kialakulásához és működéséhez kapcsolódó összes folyamatot.
Ez a tudományos alap tette lehetővé azt, hogy a sebészek és az orvosok rendkívül sikeressé váltak az akut egészségügyi állapotok kezelésében és csodának számító operációk elvégzésében. Ennek alapján az a benyomásunk, hogy a tudósok a test egész működését képesek megmagyarázni a bio-kémia és a DNS analízis segítségével. Ennek ellenére a csúcs genetikai és a biokémiai kutatások egyre növekvő számban ismerik be, hogy minél mélyebbre ásnak az emberi kémia működésében, valójában annál kevesebbet értenek meg belőle. Paradoxonokat, megmagyarázhatatlan jelenségeket, hiányzó kapcsolódásokat tapasztalnak és ezért egyre nő bennük az a tudat, hogy kell lennie valami-nek, ami az összes részt és folyamatot összeköti. Úgy tűnik, hogy a biokémiai modellből hiányzik valami. A megértés hiányát leginkább a krónikus betegségben szenvedő emberek alacsony gyógy-ulási aránya szemlélteti. A tudomány jelenlegi állása alapján nagyon sok esetben nem lehet teljes magyarázatot adni vagy megoldást javasolni.

Az évek során, kiváló tudósok megfigyelték, hogy a biokémiai folyamatokat, energetikai jelenségek kísérik. Ezek nem illenek a hagyományos biokémiai modellbe és nem is magyarázhatók a kémia segítségével. Az alábbi kutatások jól példázzák ezeket a felfedezéseket:
• Harold Saxton Burr az 1940-es években kutatott és beazonosított egy energiamezőt, amely minden élőlényt körbevesz, és amit „L-mezőnek” vagy „életmezőnek” nevezett el.
• Ugyanebben az időben Semyon Kirlian kifejlesztett egy technikát a test fénykibocsátásának meg-figyelésére, ezáltal egy „aura” típusú mező vált láthatóvá egy magasfeszültséggel feltöltött fotográ-fiai tányér segítségével.
• Az 1950-es években Dr. Robert O. Becker előállított egy nagy kísérleti testet, amely kimutatta a bőrben lévő elektromos áram jelenlétét, aminek a szövet regenerálódása során van jelentősége.
• Kim Bong Han professzor a hatvanas években radioaktív izotópokkal követte nyomon a test aku-punktúrás vonalait.
• A következő évtizedben Fritz-Albert Popp professzor felfedezte a biofotonokat, azaz azt a jelen-séget, hogy az élő sejtek fénykötegeket bocsátanak ki, melyeket fotonoknak hívnak.
• A hetvenes években Freeman W. Cope kifejlesztette a biológiai folyamatok szilárdtest elméletét.
Bebizonyította, hogy a sejtszervek olyanok, mint a háromdimenziós félvezetők (a félvezető a tran-zisztor alapja, az egész modern elektronika építőköve). Kimutatta, hogy a sejtek elektromos ener-gia-ellenőrző eszköznek is tekinthetők.
• Az utolsó évtizedben Rupert Sheldrake angol biológus „Az élet új tudománya” címmel publikálta elképzelését, leírva egy, a DNS-en és az RNS-en alapuló morfogenetikai mezőt. A morfogenetikai mezőt átfogó, valamennyi élőlény esetén érvényes kontroll-mechanizmusként mutatta be.
Morfogenetikára vonatkozó koncepciója nagyban segítette a NES kifejlesztését, és a biofizikai el-mélet sarokkövévé vált.

A legjelentősebb áttörés a biofizika tudományának történetében az 1960-as évek elején következett be Richard Feynman, világhírű kvantumfizikus munkájával, akinek kutatása oly mértékben elis-mert, hogy a huszadik század egyik legjelentősebb fizikusának tartják.
Fő művében bemutatja a kvantum elektrodinamikai (QED) mezőt, mely az alapvető összekötő kap-csot jelenti a kvantumfizika (az elemi részecskék viselkedésének elmélete) és a biológia között. A QED lényegében azt magyarázza, hogy az atomok és a sejtek hogyan kommunikálnak egymással.
Emellett a kvantumbiológia és a biofizika alapját is képezi.
A tudósok hamar felismerték, hogy a QED-elmélet remek lehetőséget kínál sok, kevéssé értett bio-lógiai jelenség magyarázatához. Feynman koncepciója az elektron és a foton közötti energiacsere körül forgott.
Ez úgy tűnt, hogy összefügg Popp elméletével – a sejtek látszólagos ok nélküli fénykibocsátásával – és a kémiai reakciók során jól ismert elektron-kibocsátással. Korábbi kísérletekhez is kapcsolódott, amelyek során az élőlények energetikai kisüléseit mutatták ki, egy magas töltésű elektrosztatikus mezőben, és amelyet Kirlian fényképeként ismertek. A leglényegesebb pont az, hogy a QED mező az energia számos fajtáját, így az elektromos, a fény-, a gravitációs és a mágneses energiát is egye-síti magában.
Egy sokkal ismertebb területen, a holisztikus orvoslással foglalkozók képesek megfigyelni és befo-lyásolni a szervezet folyamatait olyan technikákon keresztül, amelyek nem kapcsolódnak igazán a biokémiai modellhez. Régi tudomány az akupunktúra például, melynek során hajszálvékony, apró tűket helyeznek el a bőr speciális területein, melyek a test energiacsatornáit stimulálják. Napjaink-ban is sokfajta betegség kezelésének elfogadott módját jelenti. A kineziológiát (izomtesztelés) az egyensúlyhiányok feltárására használják, kimutatva az egyes izomcsoportok gyengeségét és erőssé-gét. Az íriszdiagnosztika olyan tudomány, amely bemutatja, hogy a szervek és azok működése visz-szatükröződik az írisz speciális részében.
Egy tapasztalt íriszdiagnoszta valóban képes teljes és részletes egészségügyi kivizsgálást végezni kizárólag a szem ilyen jellegű vizsgálatával. A virágesszenciákat lelki változások előidézésére használják a növény „esszenciáját” (azaz lényegét) használva. A lista folytatható, és mindebből arra kell következtetnünk, hogy az élő szervezetek sokkal többek, mint fizikai és kémiai részek összes-ségei, továbbá hogy az élő szervezetek és a tágabb univerzum, mint teljesség között szoros össze-függés van.

Összefoglalva, számos bizonyíték létezik, amely azt sugallja, hogy a biokémia csupán részben ad magyarázatot az összetett életformák működésére. Létezik lényünknek egy sokkal finomabb oldala is, amelynek megmagyarázása még várat magára.

Peter Fraser felfedezései
Peter Fraser 1980 óta egy olyan eredeti modell megalkotásán dolgozik, amely az emberi testtel ösz-szefüggő valamennyi ismert jelenséget magába foglalja. Ez a kirakójáték pedig nagyon sok darab-ból áll. A biokémia nyilvánvalóan része annak, amik vagyunk; a meridiánok és a keleti gyógymód-ok is megalapozott elképzelésekre épülnek.
Ezen kívül úgy tűnik, a test elektromos és mágneses sugárzást bocsát ki magából. Atomokból és szubatomokból vagyunk felépítve, amelyeket a kvantumfizika paradox szabályai irányítanak. Vilá-gos, hogy az érzelmi és szellemi folyamatok elválaszthatatlanok emberi létünktől. Ám ezek és más mechanizmusok szükségképpen összekapcsolódnak az „egyetemes mezőn” keresztül, valamint, amely koordinálja és irányítja mindazt, ami élő, gondolkodó és tudatos lénnyé tesz bennünket, amely képes arra, hogy az életet megtapasztalja.
A jelentős lépés, amit Fraser megtett, az a biológiai folyamatok és a kvantumfizika közötti kapcso-lódás megteremtése. A kvantumfizika az atomok és a szubatomok, azaz az anyagot felépítő apró építőkockák tanulmányozása. Figyelembe véve azokat a szabályokat, amelyek leírják e parányi tes-tek létezését és a köztük lévő kölcsönhatást, valamint azoknak biológiai létezőkre való alkalmazá-sával megszületett egy magával ragadó új tudomány, a kvantumbiológia vagy más néven biofizika. Ez az új tudomány rámutat arra, hogy a biológiát valódi (kézzelfogható) és virtuális (nem kézzel-fogható) energetikai erők egyaránt irányítják. Fraser felfedezte, hogy a biokémiai és az energetikai tevékenységet az összetett szervezetekben valóban egy-egyesített mező szabályozza, amelyet embe-ri testmezőnek (HBF) nevezett el.
A biofizika magában foglalja a biokémia, a meridiánok, valamint az elektromágneses mező modell-jeit és egy egységesített alapelvet javasol, amely mindezeket összeköti.

Az emberi testmező
Ahhoz, hogy az emberi test, mint egész, fizikailag jól működjön és a homeosztázis fennmaradjon, a szervezetben végbemenő folyamatok irányítására és összehangolására van szükség – a rövidtávú reakciók és a hosszú távú folyamatok esetében egyaránt. Majdnem valószínűtlen elképzelni azt, hogy minden csak véletlenül működik harmonikus és koordinált módon, és ez egy tudatos, gondol-kodó lényt alkot. A hagyományos biokémiában az egyre nagyobbá váló hézagok kitöltésében és a váratlan jelenségek kezelésében a biofizika elmélete nyújt segítséget. A biofizika új látásmóddal ismertet meg bennünket, a test, annak részei és folyamatai, működése és azok egymásra hatása te-kintetében.
Az emberi testmező egy intelligens, önszervező energetikai struktúrát alkot, amely a „mesterkont-roll mechanizmus” szerepét tölti be az egész szervezet működése során, beleértve a kémiai reakció-kat, a Csí mozgásait, az érzelmeket, a koordinációt és a szellemi képességeket is. Közvetlen ellen-őrző és szabályozó hatása van az egész szervezet felett. Alapvetően a testmező biztosítja a sejtek hatékony működéséhez szükséges környezetet. Ha a testmezőt valami megzavarja, akkor az a sejtek működésére is káros hatással van. Ennek megfelelően, a megfelelő testmező segíti a sejtek egészsé-ges működését.
A testmező hasonlít egy ügyvezető igazgatóhoz, aki a szervezet működéséért felelős. Ahogy az igazgató függ attól, hogy alkalmazottai végrehajtják-e az utasításait, úgy a testmező létezése is függ a test fizikai kémiájától. Akárcsak az érem két oldala, mindkettő függ a másiktól, és egyik sem lé-tezhet a másik nélkül.
Ahol (valódi) kémiai reakció zajlik le, ott energetikai (a biofizika nyelvén „virtuális”) reakciónak is történnie kell. Kölcsönösen függenek egymástól. Kémiai reakció nélkül nem létezne testmező, és testmező nélkül a kémiai reakciók nem lennének képesek szervezett módon lezajlani, ami káoszhoz vezetne a szervezetben.
Ezért a testmező nélkülözhetetlen az egészségi állapot fenntartásához, a homeosztázishoz és ahhoz, hogy a test alkalmazkodni tudjon a környezethez és az életben megtapasztalható egyéb dolgokhoz.

Lényegét tekintve a testmező egy információáramlásra vonatkozó „útvonaltérképet” képez a test-ben. Ez biztosítja, hogy a szervezetben zajló több millió folyamat szabályozásához szükséges in-formáció a megfelelő helyre, a megfelelő időben és a helyes úton jusson el. Üzleti hasonlattal élve, ha nem megfelelő a belső kommunikáció, akkor senki sem fogja tudni, hogy ki mit csinál, vagy egyáltalán mit kellene csinálnia és így a működés nem lesz hatékony. Ha a vállalkozás külvilággal szembeni kommunikációja nem megfelelő, izolálódni fog, és nem lesz képes alkalmazkodni a külső változásokhoz. Kommunikáció nélkül a vállalat tönkremegy. Ugyanez igaz az emberi testmezőre is. A sejteknek tudniuk kell, hogy nekik maguknak mit kell tenniük, és hogy a szomszédaik mit tesz-nek. A szervek működésének pedig összehangoltnak kell lennie a szervezetben zajló valamennyi tevékenységgel. A hagyományos biokémiai kontrollmechanizmusok nem képesek mindezeket a folyamatokat teljes egészében elmagyarázni.

Az építőkockák: valódi és virtuális
Az emberi test fizikai (valódi) felépítésének alapvető építőkövei a részecskék, a molekulák, a fehér-jék, az összetevők, a sejtek és az idegek. A nyugati orvoslásban a szerveket rendszerekbe csoporto-sítják, úgymint emésztő-, keringési, reprodukciós szervek stb. Ezeket a rendszereket pedig, nagyobb ellenőrzőrendszerek vizsgálják át, főként az idegek és az endokrin. Ezek jól ismertek és megvizs-gálhatóak a biokémia érzékelhető szintjén.
A nyugati rendszer elismerte, hogy vannak olyan finom, nem látható részecskék, elsősorban az ér-zelmek, amelyek fontos részét képezik a felépítésünknek és közvetlen összefüggésben állnak a fizi-kai jólétünkkel és azzal, hogy hogyan érezzük magunkat. Bár az érzelmek nem definiálhatók ana-tómiai és fiziológiai eszközökkel, mégis elkülöníthetőek, mint külön tudomány, a nyugati modellen belül.
A keleti megközelítés felfedezte, hogy az érzelmek és a fiziológia létünk két megjelenési formája, és ezek szorosan összefüggenek a keleti és az ajurvédikus rendszerben. A biofizika szintén elfogad-ja a jelenségek közötti összefüggést és elkészítette annak a leírását, hogy ezek a komponensek hol találhatók és hogyan kapcsolódnak össze a fizikai szinttel.
A keleti orvoslásban a meridiánok, a szervekhez és az akupunktúrás rendszerhez társulnak. Alapel-veik és a biofizikai modell között ezen kívül is számos párhuzam mutatható ki. Következő lépés-ként megvizsgáljuk az emberi testmezőt alkotó építőköveket és azt, hogy ezek hogyan függenek össze egymással.

Az információcsere
A biofizikai ellenőrző rendszerek működéséhez, a megértés kulcsa, az információcsere fogalma. Az információ korában élünk. Minden, amit teszünk, az információtól függ. Életünk megszervezéséhez információra van szükségünk, beleértve a telefonszámokat, az időbeosztásokat, a naptárakat és így tovább. Az autóvezetéshez az irányok, az útjelző táblák, az üzemanyag-szint, a sebesség, a féktávol-ság és egyéb jellemzők ismerete szükséges. Egy ember egészségi állapotának elemzéséhez szintén információra van szükség annak tüneteiről, a koráról, a diétájáról, a lelkiállapotáról és egyéb ténye-zőkről. A rendelkezésünkre álló információ alapján döntjük el, hogy mit tegyünk, hogyan viselked-jünk.
A szervezet mechanizmusainak működéséhez is szükség van információra. A szívnek tudnia kell, hogy milyen gyorsan pumpáljon ahhoz, hogy megfelelően szállíthassa az oxigén dús vért a test kü-lönböző részeibe. Működése során a szívnek folyamatosan információra van szüksége arról, hogy mikor verjen gyorsabban, és mikor legyen nyugalmi állapotban. Ha nem megfelelő az információ és a szív éjszaka túl gyorsan dobog, akkor nehezen tudunk majd aludni. Ismertek olyan fiziológiai és biokémiai kontrollmechanizmusok, amelyek ellenőrzik a szívdobogás ütemét, a biofizika segítségé-vel azonban az érem másik oldalát is megvizsgálhatjuk. Végső soron ez az az információ, amely megmondja a szívnek, hogy milyen gyorsan dobogjon. A biofizika, a fizikai működést kísérő in-formáció, láthatatlan energiájára vonatkozik.

A másik alapvető példa, az immunrendszer fehérvérsejtjeivel (WBCs) kapcsolatos, amelyeket fago-citáknak hívnak. Az a feladatuk, hogy beazonosítsák, elfogyasszák és megsemmisítsék az idegen sejteket. Tudniuk kell, hogy mely sejteket és mikrobákat kell megtámadniuk. Ez az információ nél-külözhetetlen ahhoz, hogy megfelelően láthassák el a feladatukat. Míg az összetett kémiai kiválasz-tó mechanizmusok ezt a jelenséget biokémiai szempontból magyarázzák, tulajdonképpen ez az az információ, amelyre a WBC-nek szüksége van ahhoz, hogy tudja, miként cselekedjen. Ha a sejtnek nem áll rendelkezésre a megfelelő információ, helytelenül választja ki, hogy melyik szöveteket tá-madja meg, és ez autoimmun megbetegedéshez vezethet. Az információ kijavításával az immun-rendszer újra képes lesz a megfelelő működésre. A NES rendszer felismeri a helytelen információt és ezt követően a NES infocseppek visszaállítják az információ helyes állapotát.
A biofizika a kémiai szállítás mellett történő információcsere fent ismertetett koncepciójával függ össze.

NES terápia, emberi testmező feltérképezés: Pécs Kassa u.14.
Bejelentkezés: 72/518-189 vagy 0630-563-09-23

Vegyünk egy szemléletes példát. Van egy repülőgép, annak van egy pilótafülkéje, és abban ül a pilóta. Ez egy rendszer, ami csak így egyben képes a gépet a levegőbe repíteni. A pilóta szimboli-zálja a rendszer tudatát, hiszen ő irányítja a gépet. Tehát a repülőgép pilótája a tudat, aki informáci-ót közöl a gép kommunikációs rendszerén (vezérlőpult) keresztül a gépnek, amely a belső kommu-nikáció által (egymáshoz kapcsolt alkatrészek stb.) ezt az információt, utasítást végrehajtja.
A NES cseppek abban segítenek, hogyha a pilóta és a gép között nem hatékony a kommunikáció, vagy, mert a pilóta nem ismeri eléggé a műszereket, vagy, mert a műszerek valamilyen zavar miatt az általa megadott információt nem továbbítják hatékonyan a motorhoz. Akkor ezt az információt közvetlenül juttatják a motorhoz és ezáltal a vezérlőpulton lévő műszerek, elkezdenek visszajelezni a pilóta felé annak működéséről, aki ezeket a jelzéseket értelmezve, megtanulja kezelni a műszerfa-lat és ezáltal hatékonyan irányítani a gépet.

Másolva erről az oldalról: http://www.gyogyaszat.sokoldal.hu/al

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról