Isten országa bennünk van!


Mert amiképpen a szellem az ember bensőjében van, s minden élet, gondolkodás, érzés, tudás és akarás, mint ős-törzsből, belőle indul ki, s minden ideget áthat, azonképpen az Isten országa, mint a szellem igazi élet-országa, szintén az ember bensejében van, és nem a külsején, vagy az emberen kívül.

Betegségek:

Testi betegségek nem fogják lelketeket félelenmnel és kíshitúséggel eltölteni, mert a testi betegségek mindenkor az embereknek adott törvények semmibe vevésének keserű következményei.

Isten imádása:

9. Isten Önmagában tehát a legmagasabbrendű és legtisztább szellem, mert a legtisztább szeretet, ennélfogva azok, akik Őt valóban imádni akarják, szellemben és igazságban imádják, mégpedig szüntelenül, egész életükön keresztül, amint azt megteszik az összes angyalok, a mennyekben örökkön-örökké.

10. Ha a szájjal elmondott ima volna a helyes és Istennek tetsző imádási forma, és az Isten ezt kívánná az emberektől és az angyaloktól, akkor Ő éppen olyan hiú, gyarló és minden bölcsességtől mentes volna, mint egy vak, fennhéjázó farizeus, aki azt kívánja, hogy őt mindenek felett becsüljék, s ezért mindenki fölött uralkodni is akar. Mert ha egy embernek éjjel-nappal szüntelenül szájával kellene imádkoznia Istenhez, honnan venné az időt más szükséges munkájának elvégzésére, s mi módon szerezné meg a saját és övéi számára a szükséges testi táplálékot? Sajnos a zsidók között még ma is sok ilyen bolond van, s a jövőben is lesz, akik Istent csaknem végtelen hosszú szájimákkal imádják, s azt vélik, hogy az az igazi Isten szolgálat, s Isten tetszését találja benne, különösen, ha az ilyen szájóbégatást még mindenféle ceremónia is kíséri.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az űr végtelenjét behálózó élet fejlettségi fokáról